Volledig scherm
© Dutch FilmWorks

Fabeltjeskrant-revival te zien op Netflix

Kijkers kunnen vanaf vandaag weer 'Hallo, Meneer de Uil' meezingen. De revival van de populaire televisieserie Fabeltjeskrant staat namelijk op Netflix.

Voor de nieuwe reeks keren alle vertrouwde personages terug. Anders dan de originele Fabeltjeskrant, waarvan de eerste aflevering in 1968 werd uitgezonden, zijn de poppen nu een computeranimatie. Onder anderen Elsje Scherjon en Richard Groenendijk spraken de stemmen in. ,,Deze verhalenverzameling, die wordt verteld door een wijze en geestige uil, gaat over het lief en leed van een diverse groep dieren die samen in het bos woont’’, aldus Netflix.

Onlangs werd het 50-jarige jubileum van de dieren uit het Grote Dierenbos gevierd met een film en een tentoonstelling. Ook doen acties met de Fabeltjeskrant het goed. Zo kunnen kinderen bij een bekende supermarkt handpoppen sparen van een aantal bekende dieren.

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.