Volledig scherm
Vader en moeder Zuckerberg en hun dochter Max. © afp

Facebookbaas Zuckerberg krijgt dochter: Max

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan hebben een dochter gekregen, Max. Dat meldt Zuckerberg op zijn eigen sociale netwerk Facebook. De kersverse ouders schrijven in de brief te hebben besloten om de komende jaren bijna al hun Facebook-aandelen (99 procent) in een organisatie voor het goede doel te stoppen. Ze hebben een waarde van ruim 42 miljard euro.

Hij en zijn vrouw schrijven in de open brief aan hun dochter dat ze ,,de woorden nog niet kunnen vinden om te beschrijven hoeveel hoop je ons geeft voor de toekomst. Zoals alle ouders, willen we dat jij opgroeit in een wereld die beter is dan die van vandaag.'' 

Volgens persbureau Bloomberg is de naam Max een afkorting en luidt de officiële naam van de nieuwe Zuckerberg Maxima.

,,Onze maatschappij heeft een verplichting om te investeren om de levens te verbeteren van iedereen die op de wereld komt, niet alleen van degene die er al zijn'', schrijven ze. ,,Maar we zetten nu niet altijd samen alle middelen in voor de grootste kansen en problemen waar jouw generatie mee te maken krijgt.''

42 miljard euro
Zuckerberg en zijn vrouw doneren gedurende hun verdere leven 99 procent van hun aandelen Facebook aan hun Chan Zuckerberg Initiative. Die aandelen vertegenwoordigen momenteel een waarde van circa 45 miljard dollar (ruim 42 miljard euro).

De komende drie jaar wordt daarbij maximaal voor 1 miljard dollar per jaar in de organisatie gestoken. Zuckerberg houdt op die manier nog jaren een meerderheidsbelang en een beslissende stem in zijn bedrijf.

Vaderschapsverlof
Eerder kondigde Zuckerberg (31) aan twee maanden ouderschapsverlof te nemen. Die beslissing wordt in de VS gezien als statement voor een langer vaderschapsverlof.