Volledig scherm
Rodrigo Alves © Photo News

Faceliftfreak Rodrigo genoemd als co-presentator Eurovisie Songfestival

De aan plastische chirurgie verslaafde Braziliaan Rodrigo Alves (32) - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd - is met de organisatie van het Eurovisie Songfestival in gesprek om in mei het liedjesfestijn in Lissabon te presenteren. Alves, die vloeiend Portugees spreekt, zou de show samen met iemand anders aan elkaar gaan praten. 

Volgens de Britse krant DailyMail is Alves momenteel serieus in gesprek met de EBU (European Broadcasting Union) maar zijn nog geen knopen doorgehakt. De organisatie zou dolgraag met de excentrieke Braziliaan in zee willen gaan omdat hij homoseksueel is, van glitter, glamour en mode houdt, een makkelijke prater is en wereldwijd een beroemdheid vanwege zijn opvallende uiterlijk. ,,Behalve Portugees (de taal die in zijn vaderland Brazilië wordt gesproken, red) spreekt hij ook nog foutloos Spaans, Frans, Italiaans, Engels en Duits'', zo meldt een anonieme bron. ,,Hij is daarmee de perfecte match met het festival.''

De Braziliaan zou de eervolle taak graag op zich willen nemen onder één voorwaarde: minimaal vijf keer tijdens de voorrondes en de finale van kleding wisselen. Alves werd deze week in zijn woonplaats Londen gezien waar hij een afspraak zou hebben gehad met EBU-vertegenwoordigers. De organisatie zelf heeft nog niets naar buiten gebracht over de hosts van de shows op 8, 10 en 12 mei in Lissabon. 

Alves ging in 2004 voor het eerst onder het mes omdat hij niet tevreden was met zijn lichaam. Zijn obsessie met Ken (de mannelijke versie van Barbie) liep al snel uit de hand. Twee jaar geleden werd de man gediagnosticeerd met morfodysforie, waarbij iemand een verstoord beeld van zijn eigen lijf heeft. Hij ondergaat bij een psycholoog een behandeling voor zijn aandoening, maar die lijkt niet veel uit te halen. Rodrigo gaf al meer dan 400.000 euro uit aan minstens 45 cosmetische operaties. ,,En ik ga door totdat ik een echt mooie man ben'', zo laat hij regelmatig weten. 

Voor Nederland doet volgend jaar Waylon mee aan het Eurovisie Songfestival.