Volledig scherm
© ANP Kippa

Fajah Lourens terug op het witte doek

Fajah Lourens (37) gaat weer in een film spelen. De actrice en killerbodymotivator is aan het einde van dit jaar te zien op het grote doek. ,,Het is de hoofdrol”, reageert Lourens opgetogen, ,,maar sorry, het is heel jammer, ik kan er verder niets over zeggen.”

Lourens werd bekend toen zij vanaf haar 21ste drie seizoenen in Goede Tijden Slechte Tijden speelde. Ze beleefde haar filmdebuut in 2011 in Stiletto’s waarin ze de hoofdrol vertolkte. Daarna speelde ze in Amsterdam Heavy (2011), Als Je Verliefd Wordt (2012), Bas & Ben Bang (2013) en Taal (2018). ,,Op een gegeven moment had ik iets van ‘ik zou wel weer willen acteren’. Dat is altijd zó’n passie voor mij geweest, maar toen ik ging draaien als dj gaf me dat veel meer zekerheid. Bovendien ben je dan ook een entertainer. Ik heb Kemna Casting een mailtje gestuurd dat ik weer beschikbaar ben en dit kwam vrij snel kwam op mijn pad. Geweldig.”

Lourens maakte de jongste jaren naam en faam als dj en fitnessgoeroe. Ze schreef dieetboeken die bestsellers werden. Ze is dit jaar ook weer op televisie te zien. Lourens vormt met zangeres Shirma Rouse een duo in het BNNVARA-programma De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. De opnames zijn inmiddels achter de rug. ,,We zijn naar Servië en Bosnië en Herzegovina geweest. De omgeving was indrukwekkend met wegen langs kapotgeschoten huizen en andere gebouwen. Shirma en ik hebben een keer autopech gehad en twee heel listige momenten gehad. In een sneeuwstorm de berg op en toen we verkeerd reden en langs de rand van de afgrond met modder. Of we even achteruit wilden rijden. Nou, nee. Toen zijn Shirma en ik gaan lopen. Een geweldige vrouw, Shirma. We hebben in berghutjes van schaapherders geslapen, mooie gesprekken gevoerd en zelfs nog even gezongen. Niet dat ik dat kan, hoor… Maar die vijf dagen waren onvergetelijk.”

De eerste foto van mij en de 2e van mijn mama toen ze jong was. En ik maar denken dat ik op mn vader leek. ❤️

Een foto die is geplaatst door null (@fayaofficial) op

  1. Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

    Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interac­tief survival­pro­gram­ma

    Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’.