Michael Jackson.
Volledig scherm
Michael Jackson. © AP

Familie Michael Jackson geeft drie ton aan entertainmentindustrie

Omdat de entertainmentindustrie ook in de Verenigde Staten stilligt vanwege de corona-uitbraak, heeft de familie van Michael Jackson besloten een gulle donatie te doen om de crisistijd door te komen.

Volgens de New Yorkse zender FOX 5 geeft de Jackson-familie in totaal 300.000 dollar (ruim 277.000 euro) weg aan de muziekindustrie en aan medewerkers op Broadway en in Las Vegas. ,,Dit virus, deze pandemie, raakt ons natuurlijk allemaal”, vertelt manager John Branca. ,,Dit is persoonlijk, daarom wilden we beginnen in onze eigen gemeenschappen.”

Het bedrag wordt in drieën gedeeld en aan instanties en goede doelen geschonken. Zo krijgt hulporganisatie Broadway Cares een ton, net als de voedselbank Three Square in Nevada en MusiCares, een non-profitorganisatie die een vangnet biedt voor muzikale artiesten in tijden van nood.

Het RIVM hield vanochtend een briefing over het coronavirus. Bekijk hier een samenvatting:

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.