Volledig scherm
De Amerikaanse rapper Juice Wrld is zondag op 21-jarige leeftijd overleden. © EPA

Familie overleden Juice Wrld open over zijn drugsverslaving

De familie van Juice Wrld (21) heeft in een verklaring gesproken over de verwoestende gevolgen van de verslaving van de zondag overleden rapper. Ze hopen dat hun openheid anderen helpt om van hun verslaving af te komen.

Carmella Wallace, de moeder van Juice Wrld - wiens echte naam Jarad Anthony Higgins is - zegt in een verklaring aan TMZ dat ze echt blij is met alle steun van zijn fans. ,,We houden van Jarad met heel ons hart en kunnen niet geloven dat onze tijd met hem zo is geëindigd. Zoals ook te horen is in zijn teksten, vocht Jarad tegen een verslaving aan medicijnen op recept.”

Hij kampte met een verslaving aan een sterke hoestdrank met codeïne, die ook pijnstillend werkt. ,,Een verslaving kent geen grenzen en de impact ervan reikt veel verder dan alleen de persoon die er tegen vecht. Jarad was een zoon, een broer, een kleinzoon, een vriend en zoveel meer voor zo veel mensen die hem graag zijn verslaving hadden zien overwinnen. We hopen dat de conversaties die hij startte door middel van zijn muziek en hetgeen hij nalaat anderen helpt om hun battles te overwinnen. Dat is wat hij het liefste wilde”, zegt zijn moeder.

Overdosis

Juice Wrld overleed zondag kort na aankomst op het vliegveld van Chicago. Een ingewijde vertelde aan TMZ dat de 21-jarige rapper schrok van de aanwezigheid van politie en pillen slikte om ze te verbergen. Kort daarna werd Juice Wrld onwel waardoor het gerucht over een overdosis al snel rondging. Of een overdosis hem fataal is geworden, is nog niet duidelijk. Autoriteiten hebben wel bevestigd dat de rapper Narcan toegediend heeft gekregen, een middel dat gebruikt wordt als iemand een overdosis heeft gehad.

In het privévliegtuig van de rapper werden onder meer 41 zakjes marihuana gevonden en zes flesjes vloeibare codeïne.