Volledig scherm
Michael Jackson en een jonge Wade Robson. © HBO

Familie verdedigt Jackson in tv-interview over misbruikdocumentaire

Drie broers en een neef van Michael Jackson nemen het in een televisie-interview op voor de King of Pop. Jackie, Tito, Marlon en Taj Jackson beweren in de ochtendshow van CBS die woensdagochtend in de VS wordt uitgezonden dat de documentaire Leaving Neverland is gebaseerd op leugens.

De familieleden hebben de docu niet gezien. Op de vraag van presentatrice Gayle King hoe ze er dan over kunnen oordelen, zegt Jackie: ,,Ik ken mijn broer. Ik ben de oudste, dat is mijn kleine broertje. Hij is niet zo. Ik ken Michael, ik weet waar hij voor stond. Hij wilde de wereld samenbrengen, kinderen blij maken. Zo'n mens was hij.”

Neefje Taj zegt te snappen dat het voor de buitenwereld verdacht klinkt dat Jackson kinderen bij hem in bed liet slapen. ,,Ik snap heus wel hoe dat overkomt. Voor de buitenwereld is dat raar. Maar als je erbij bent geweest, gezien hebt dat hij gewoon films keek met de kinderen, dan weet je dat het onschuldig was. Mijn ooms grote fout was dat hij niet zag hoe dat kon overkomen. Hij is ten onder gegaan aan zijn naïviteit.”

In Leaving Neverland vertellen Wade Robson en James Safechuck tot in detail over het jarenlange seksueel misbruik van Jackson waar zij als kind slachtoffer van waren. Beide mannen verklaarden tijdens rechtszaken tegen de muzikant dat hij zich nooit ongepast had gedragen in hun bijzijn. In Leaving Neverland laten zij weten dat ze zich gedwongen voelden die verklaring af te leggen en gaan ze uitgebreid in op de manieren waarop Jackson hun als jochies manipuleerde.