Volledig scherm
© ANP Kippa

Familiefilm Dikkertje Dap beste Annie Schmidt-opening ooit

De nieuwe Nederlandse familiefilm Dikkertje Dap heeft zijn tweede record gebroken. De film, gebaseerd op het beroemde kinderversje, had het beste openingsweekend van alle verfilmde verhalen van Annie M.G. Schmidt ooit. In totaal zagen 66.000 bezoekers de eerste vier dagen Dikkertje Dap, maakte distributeur Independent Films vandaag bekend.

Abeltje, Minoes, Wiplala, Ja zuster nee zuster en Pluk van de Petteflet trokken in het eerste weekeinde minder bezoekers dan Dikkertje Dap. Eerder vestigde de nieuwe film ook het record van het meeste aantal Nederlandse theaters waar een titel in release ging. Dit record stond op naam van Verschrikkelijke Ikke 3.
Dikkertje Dap is ook de best geopende Nederlandse familiefilm van 2017.

In Dikkertje Dap verheugt de vierjarige Dikkertje zich samen met zijn beste vriend Raf de giraf op zijn eerste schooldag. Als blijkt dat giraffen niet naar school gaan verzint hij een plan. De hoofdrollen worden gespeeld door Liam de Vries, Martijn Fischer en Dolores Leeuwin. De film is geregisseerd door Barbara Bredero (Mees Kees 1, 2 en 3). Dikkertje Dap beleefde de wereldpremière op 24 september op het Nederlands Film Festival.