Elizabeth, Meghan, Charles, Harry, Catherine (met prinses Charlotte en prins George) en William
Volledig scherm
Elizabeth, Meghan, Charles, Harry, Catherine (met prinses Charlotte en prins George) en William © AFP

Family Guy-producer komt met satirische animatieserie over Britse royals

HBO Max, de aanstaande streamingdienst van HBO, heeft groen licht gegeven voor de komst van een satirische animatieserie over de Britse koninklijke familie. Dat meldt Deadline. De reeks is bedacht door Family Guy-producer Gary Janetti en focust zich vooral op de 6-jarige prins George, het zoontje van prins William en Catherine.

Janetti inspireerde de serie op zijn eigen Instagram-account, waar hij al tijden de draak steekt met de Britse royals uit het oogpunt van George. Het account is met bijna 900.000 volgers razend populair en vergaarde al diverse malen internationale media-aandacht.

In de serie zal de jonge George als toekomstig koning zijn geheel eigen blik geven op zijn familie, volgers en de Britse monarchie. Janetti spreekt de stem in van de prins. Andere stemmen komen onder anderen van Orlando Bloom (prins Harry), Tom Hollander (prins Philip én prins Charles) en Alan Cumming (als butler Owen).

De serie is al grotendeels af, maar wordt volgens Deadline hoogstwaarschijnlijk aangepast na de ‘megxit' van prins Harry en Meghan om ook de laatste ontwikkelingen binnen Buckingham Palace mee te nemen.

Lees hier al onze artikelen over de megxit.