Volledig scherm
© REUTERS

Fans bewijzen Keith Flint laatste eer

Het Engelse plaatsje Braintree stroomde vanmiddag vol voor de uitvaart van zanger Keith Flint. Fans gaven massaal gehoor aan de oproep van Flints band The Prodigy om ‘uit je dak te gaan’ en zo eer te betuigen aan de frontman van de rockband.

De uitvaartstoet reed vanuit Braintree naar een nabijgelegen kerk. Bij de ceremonie in de kerk waren alleen directe familie en goede vrienden welkom, maar er werden buiten wel luidsprekers geplaatst zodat fans konden meeluisteren. Keith werd om 16.00 uur lokale tijd begraven.

Verschillende lokale pubs organiseerden hun eigen eerbetoon aan de zanger. Zo had een café het eigen bier van Keith, dat hij Firestarter had genoemd naar de gelijknamige Prodigy-hit, voor de gelegenheid weer op de tap. Een lokaal kinderdagverblijf had knutselwerkjes voor Keith aan het raam gehangen.

Keith werd begin maart op 49-jarige leeftijd dood gevonden in zijn huis in de buurt van Londen. Hij bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd. The Prodigy annuleerde daarop meerdere shows, waaronder die op Lowlands.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
Flint in 2005
  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6104 stemmen