Volledig scherm
Daenerys in Game of Thrones. © AP

Fans eisen nieuw laatste seizoen Game of Thrones

Honderdduizenden fans van de populaire HBO-serie Game of Thrones zijn ontevreden over het verloop van het achtste en laatste seizoen. In een petitie roepen ze de makers op het seizoen te herschrijven en opnieuw op te nemen.

,,David Benioff and D.B. Weiss hebben bewezen dat zij treurig onbekwame schrijvers zijn wanneer zij geen bronmateriaal (i.e. de boeken) hebben om op terug te vallen. Deze serie verdient een finaleseizoen dat ergens op slaat”, staat bij de petitie op Change.org. De initiatiefnemer roept vervolgens zender HBO op om actie te ondernemen.

230.000 keer ondertekend

De petitie is vorige week gestart en is nu al meer dan 230.000 keer ondertekend. Met de minuut komen er honderden handtekeningen van boze fans bij.

Over de aflevering van afgelopen week, werd veel geklaagd op sociale media. Die krijgt op recensiesite Rotten Tomatoes een diepterecord van 47 procent. Dat betekent dat minder dan de helft van de kijkers positief was. Dat is opmerkelijk omdat over de serie in zijn geheel 91 procent van de kijkers positief is.
Maar tegelijkertijd keken er nooit eerder zoveel kijkers in Amerika: 18,4 miljoen mensen keken afgelopen zondag. 

De filmlocaties van Game of Thrones worden massaal bezocht, zo merkt ook de Kroatische kuststad Dubrovnik die te maken heeft massatoerisme. Bekijk hier de video: 

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.