Volledig scherm
© Brunopress

Fatima: Gelukkig kon 'pornohacker' niets sappigs vinden

Voormalig tophockeyster Fatima Moreira de Melo (39) is opgelucht dat de man die computers van tientallen vrouwen hackte op zoek naar naaktfoto's en video's is opgepakt. Vandaag werd bekend dat op de computer van VVD'er Mitchell van der K. beeldmateriaal van onder meer Fatima werd aangetroffen.

Volgens de blondine lijkt het nieuws 'gelukkig heftiger dan het is'. ,,Hij had foto's van mij op zijn computer(s), maar die stonden ook al openbaar op mijn Twitter. Hij heeft wel wat geprobeerd, maar is er óf niet in geslaagd om in mijn account te komen, óf hij kon niks sappigs vinden'', laat ze vandaag bij een selfie die ze vanuit bed maakte, weten.

Van der K., die in het dagelijks leven tekstschrijver is, is gearresteerd door de politie en inmiddels aangeklaagd voor computervredebreuk. Hij neust volgens de verdenking al jarenlang in computers van vrouwen op zoek naar seksueel getint beeldmateriaal. Ook vlogster Laura Ponticorvo werd slachtoffer.

De VVD heeft Van der K. inmiddels geroyeerd. De partij spreekt van een 'walgelijke' affaire, waar zij 'geen woorden voor' heeft.