Kurt Cobain.
Volledig scherm
Kurt Cobain. © MTV

FBI zet bestanden over dood Kurt Cobain online

De FBI heeft vorige maand een dossier openbaar gemaakt dat de dienst opende na de dood van Kurt Cobain. Het gaat om een bestand van tien pagina’s dat grotendeels bestaat uit verzoeken van fans om het onderzoek naar de dood van de zanger te heropenen.

 1. In Pixars nieuwe voltreffer Luca kan je de zomer bijna ruiken
  PREMIUM
  Recensie

  In Pixars nieuwe voltreffer Luca kan je de zomer bijna ruiken

  Animatiestudio Pixar pakte laatst zijn elfde Oscar met Soul over een verongelukte jazzmuzikant die via een omweg belandt in het ‘hiervoormaals’ waar verse zielen een karakter krijgen aangemeten. Er zat ook een pratende kat in, maar de film hield zich vooral bezig met gecompliceerde zaken als de zin van het leven. Zelfs Plato werd erbij gehaald. Met het meer kindvriendelijke Luca, vanaf vrijdag exclusief op Disney+, doet Pixar een flinke stap terug in pretenties. Gelukkig maar.
 2. Lorde lijkt nieuwe single ‘gejat’ te hebben van George Michael, maar zijn familie vindt dat prima

  Lorde lijkt nieuwe single ‘gejat’ te hebben van George Michael, maar zijn familie vindt dat prima

  De Nieuw-Zeelandse hitzangeres Lorde (24) bracht onlangs haar eerste single in vier jaar uit en het lijkt erop dat ze in de tussentijd vaak naar George Michael heeft geluisterd. Het nummer Solar Power klinkt volgens vele luisteraars zo sterk als zijn hit Freedom! ’90, dat haast wel een rechtszaak moet volgen. Maar niets is minder waar, zo blijkt. Michaels nabestaanden vinden het vooral een eer.