Volledig scherm
© ANP

Feest op Graceland voor 85ste verjaardag van Elvis

Het is vandaag 85 jaar geleden dat de Amerikaanse zanger Elvis Presley werd geboren in Tupelo, Mississippi. The King overleed in 1977 op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval, maar heeft nog steeds vele fans. Op verschillende plekken wordt dan ook stilgestaan bij zijn verjaardag.

In Nederland is de muziekdocumentaire Elvis: That's The Way It Is uit 1970 eenmalig te zien in de bioscopen. De film is een registratie van het beroemde optreden dat de zanger in de zomer gaf in het Las Vegas International Hotel.

De documentaire van regisseur Denis Sanders toont zowel de voorbereidingen op het concert als grote delen van het optreden zelf. Ook is er een half uur extra materiaal aan de film toegevoegd dat niet eerder in de bioscoop te zien was. Het gaat onder meer om een generale repetitie van Suspicious Minds en de concertregistratie van Don't Be Cruel.

Taart

Een delegatie van de Nederlandse fanclub ElvisMatters is naar Memphis afgereisd om hun idool te eren. Daar bezoeken ze verschillende iconische plekken en wordt de verjaardagstaart aangesneden op Elvis' landgoed Graceland, een museum en toevluchtsoord voor muziekliefhebbers en fans wereldwijd.

Op Graceland wordt niet alleen een vorkje geprikt. Er vindt ook een grote veiling plaats van 288 items van de zanger. Zo gaan er onder meer een golfkarretje, sieraden en handtekeningen onder de hamer. Ook is er vanavond een feestje. De dagen erna zijn er meerdere muzikale odes, met onder anderen Elvis' ex-vrouw Priscilla Presley.

Volledig scherm
© Pixabay