Gwyneth Paltrow
Volledig scherm
Gwyneth Paltrow © EPA

Felle kritiek op scheidingsbericht raakte Gwyneth Paltrow in het hart

Toen Gwyneth Paltrow (46) en Coldplay-voorman Chris Martin (42) in 2014 besloten een punt achter hun op dat moment 11-jarige huwelijk te zetten, gebruikten ze daarvoor de term 'bewust ontkoppelen’: in goede harmonie uit elkaar gaan en met elkaar om blijven gaan. Dat kwam hen destijds op de nodige hoon te staan en Gwyneth heeft zich dat destijds behoorlijk aangetrokken.

De actrice vertelde  gisteren in een Amerikaanse radioprogramma dat de kritiek op de persoonlijke keuze die zij en Martin destijds maakten vreselijk was voor haar. ,,Het voelde alsof de wereld zich tegen ons keerde, alleen omdat we hadden besloten aardig tegen elkaar te zijn en een familie te blijven”, aldus Paltrow die in 2016 haar handtekening onder de scheidingspapieren zette. 

Het nog steeds met elkaar omgaan werkt voor die opzet voor Paltrow en Martin nog steeds prima. Gwyneth trouwde afgelopen najaar met scenarioschrijver Brad Falchuk (48) en nam naast haar kinderen en een aantal goede vrienden ook Chris mee op haar huwelijksreis.  ,,Het was een hele moderne honeymoon”, concludeert ze daar zelf over. Chris Martin heeft sinds enige tijd een relatie met Fifty Shades-actrice Dakota Johnson: de 29-jarige dochter van actrice Melanie Griffith. 

Paltrow en Martin
Volledig scherm
Paltrow en Martin © AFP
Gwyneth Paltrow en Brad Falchuk
Volledig scherm
Gwyneth Paltrow en Brad Falchuk © AP
Dakota Johnson
Volledig scherm
Dakota Johnson © EPA