Volledig scherm
© bruno

Ferry Doedens: Ik gebruikte bijna dagelijks cocaïne

Acteur en musicalster Ferry Doedens (25) gebruikte het afgelopen jaar bijna dagelijks cocaïne. Dat zegt hij in Van Der Vorst Ziet Sterren. Hij vertelt in het programma van Peter van der Vorst voor het eerst openhartig over zijn drugsverslaving.

Quote

Ik zag mijn hele carrière in rook opgaan. Ik was zo kwaad op mezelf

Ferry Doedens

In juli werd bekend dat Ferry Doedens door de producenten van Goede Tijden Slechte Tijden was ontslagen omdat hij zich niet aan afspraken had gehouden. Al snel vertelde de soapie zelf te kampen met een serieus drugsprobleem. Hij zat toen al in een afkickkliniek in Thailand.

De acteur bekende tegen Van der Vorst al veel langer te gebruiken. ,,De eerste keer was op een feestje toen ik 18 was. Een keer in de twee maanden, toen eens per maand en op het laatst bijna dagelijks.''

Na zijn deelname aan Expeditie Robinson steeg zijn gebruik explosief. ,,Ik was onzeker en jaloers. Een beetje paranoia. Ik dacht dat mijn vriend was vreemdgegaan. Dat onderbuikgevoel was zo sterk, dat ik drugs gebruikte om het te onderdrukken.'' Doedens hield zijn gebruik voor iedereen verborgen, ook voor zijn vriend Nuno en zijn familie.

Te laat
Toen hij in korte tijd 4 keer te laat kwam bij Goede Tijden Slechte Tijden en op de laatste opnamedag zelfs zijn tekst niet meer goed wist, moest hij bij de producent op het matje komen. ,,Ik had de dag ervoor gedronken en gebruikt. Caroline De Bruijn (die zijn moeder Janine speelt, red.) was boos. 'Dit kan écht niet,' zei ze.'' Even later werd hij ontslagen. ,,Ik zag mijn hele carrière in rook opgaan. Ik was zo kwaad op mezelf.''

Nuno houdt uiteindelijk een interventie met een aantal goede vrienden van de acteur. ,,Ze zeiden: we houden van je, je moet aan jezelf gaan werken.'' Een dag voor vertrek vertelde hij aan zijn moeder dat hij ging afkicken. ,,Maar ik denk dat zij het al aanvoelde,'' zegt hij daarover.

Doedens zegt nu 3 maanden clean te zijn. Hij ziet de toekomst hoopvol in. ,,Ik zit goed in mijn vel. Het gaat echt lekker.'' En hij blijft hopen op een tweede kans bij Goede Tijden Slechte Tijden, waar ook zijn fans hartstochtelijk voor hebben gepleit. ,,Ik ben nog tot de kerst te zien.'' Hij verklapt nog niet wat er met zijn rol Lucas gaat gebeuren. ,,Maar hij gaat niet dood, dus wie weet...''

Volg AD Show op Facebook en Twitter.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
7132 stemmen