Volledig scherm
© anp

Ferry Doedens van buis gehaald door drugsprobleem

Ferry Doedens is niet meer te zien in soap Goede Tijden, Slechte Tijden, omdat hij een drugsprobleem heeft. Hij laat weten dat hij in rust dit probleem wil aanpakken.

Afgelopen vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat acteur Ferry niet meer in de RTL-soap te zien is en ontslagen is door producent Endemol. Hij laat in een verklaring aan RTL Boulevard weten dat hij heel veel spijt heeft van de dingen die hij heeft gedaan. ,,Ik heb de afgelopen periode niet naar behoren kunnen functioneren vanwege een drugsprobleem. Ik ben op dit moment hard aan het werk om mijn drugsprobleem en daarmee samenhangend gedrag onder controle te krijgen.''

Ferry, die momenteel met zijn vriend op vakantie is op Bali, is erg verdrietig over zijn ontslag. ,,Ik ben mezelf keihard tegengekomen en ik ben daar erg verdrietig over. Ik heb van veel dingen spijt en ik probeer nu alles op alles te zetten om mezelf en mijn omgeving weer recht in de ogen te kunnen kijken.'' Hij hoopt dat hij de rust krijgt om aan zijn problemen te werken.

Endemol
Volgens producent Endemol is Ferry meerdere productionele afspraken niet nagekomen. ,,Daardoor zijn de opnames van Goede Tijden Slechte Tijden in het gedrang gekomen. We hebben een enorm strak opnameschema en dan is het heel vervelend als afspraken niet worden nageleefd. Dat is reden voor ontslag." Nu blijkt dus dat hij die afspraken niet kon nakomen door het gedrag dat voortkwam uit zijn drugsprobleem.

Management
Opmerkelijk genoeg brak Doedens onlangs ook met zijn televisiemanager Linda Hagelaar. Zij zegt dat de twee een verschil van inzicht hadden 'over het nu en de toekomst'. Wat dat verschil precies is, wil zij niet zeggen. 

Fans
Op de sociale media reageren fans geschokt op het vertrek van de populaire Doedens. Zo wordt er geschreven dat hij gemist gaat worden. Ook meldt een aantal Twitteraars niet meer te gaan kijken nu de blonde soapie niet meer in Meerdijk te bewonderen zal zijn.

Na de zomerstop wordt hij nog 10 weken op de set verwacht. In oktober loopt zijn contract bij Endemol af.