Volledig scherm
Kim Feenstra, Mooiste Vrouw van Nederland 2016... aldus de FHM-lezers © ANP/Kippa

FHM-lezers verkiezen Kim Feenstra tot Mooiste Vrouw

De lezers van FHM hebben Kim Feenstra verkozen tot 'Mooiste Vrouw van Nederland 2016'. Het heuglijke feit werd bekendgemaakt bij de lancering van FHM500, het magazine met de 500 mooiste vrouwen van Nederland. Kim, die in 2007 Hollands Next Topmodel won, vindt het 'een enorme eer' te zijn uitverkoren.

Volledig scherm
Anouk Hoogendijk © ANP

,,Heel veel mooie vrouwen zijn me voorgegaan. Ik vind het ook wel spannend.'' Kim is er vooral heel trots op dat ze op zoveel stemmen mocht rekenen. Volgens hoofdredacteur Chris Riemens is Kim ,,al jaren één van de mooiste vrouwen van Nederland. Ik denk dat er geen vrouw in ons land is met zo'n extreem hoog sexappeal als Kim.''

,,Geweldig en niet meer dan terecht dat zij nu gekozen is als Mooiste Vrouw van Nederland.'' Riemens vindt Kim naast ongelooflijk sexy ook een 'stoere, toffe chick', waarmee je ook goed kunt lachen. ,,Die combinatie maakt dat de Nederlandse man haar zo waardeert'', aldus de FHM-hoofdredacteur.

Miljoen stemmen
De ranglijst van de FHM500 is bepaald via de stemmen op social media, de FHM-redactie zelf en de resultaten van het stemgedrag in de Versus-game op de website van FHM500. Totaal kwamen er meer dan een miljoen stemmen binnen. 200.000 daarvan via de socials Facebook, Twitter en Instagram.

Naast de Mooiste Vrouw van Nederland werden ook de Mooiste Sportvrouw en Mooiste Social Media-prinses verkozen. Anouk Hoogendijk, Oranje-international en Ajax-aanvoerster, en YouTuber Monica Geuze gingen met die eer strijken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement