Fidan Ekiz en Renze Klamer.
Volledig scherm
Fidan Ekiz en Renze Klamer. © Brunopress

Fidan Ekiz over vertrek De Vooravond: ‘Nog steeds m’n vinger niet achter de waarheid’

Fidan Ekiz voelde de bui al hangen toen ze werd gebeld door de leiding van BNNVara over De Vooravond, het programma dat ze presenteerde met Renze Klamer, maar waar de twee in juni per direct vanaf werden gehaald. ,,Ik heb nog steeds m’n vinger niet achter de waarheid, wat daar precies is gebeurd en wie dit heeft gewild”, vertelde Ekiz vanavond in de talkshow HLF8.

 1. Collega’s verbijsterd na ontslag Fidan en Renze: ‘Schandvlek voor NPO, we zouden moeten staken’
  update

  Collega’s verbijs­terd na ontslag Fidan en Renze: ‘Schandvlek voor NPO, we zouden moeten staken’

  Kijkers en bekende collega’s hebben met grote verbijstering gereageerd op het nieuws dat Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn weggestuurd bij De Vooravond. Het regent steunbetuigingen op sociale media, waarin BN’ers geen blad voor de mond nemen. ‘Wat een slangenkuil is het toch!’ schrijft EO-coryfee Bert van Leeuwen over Hilversum. Omroep BNNVara heeft de afgelopen uren leden zien vertrekken, maar stelt dat het niet gaat om grote aantallen.
 2. Humberto Tan trekt aangifte niet in na verklaring van Albert Verlinde

  Humberto Tan trekt aangifte niet in na verklaring van Albert Verlinde

  Humberto Tan trekt zijn aangifte tegen Albert Verlinde over zijn opmerkingen richting Tan in het programma Shownieuws niet in. Dat laat hij desgevraagd weten aan het ANP. Tan deed maandag aangifte tegen Verlinde om ‘lasterlijke’ uitspraken over mogelijk ongewenst gedrag dat Tan volgens Verlinde zou hebben vertoond richting vrouwelijke gasten. ,,Het is nu aan het OM”, meldt Tan. Verder wil hij niet ingaan op de uitleg die Verlinde gaf in de uitzending van maandagavond.