Volledig scherm
© ANP Kippa

Film met Aart Staartjes en Teun Luijkx op IFFR

Bloody Marie, een nieuwe Nederlandse film met Mark Rietman, Teun Luijkx, Aart Staartjes en Murth Mossel in de hoofdrollen, beleeft binnenkort zijn wereldpremière op het Filmfestival Rotterdam (IFFR). Dat heeft het festival vandaag bekendgemaakt.

De tweede film van regisseur Guido van Driel vertelt over een succesvolle striptekenares die tussen de sekswerkers op de Wallen woont. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze van het ene conflict in het andere.

De eerste speelfilm van Van Driel, De Wederopstanding van een Klootzak, beleefde zes jaar geleden ook zijn wereldpremière op het IFFR. Van Driel schreef het scenario met cameraman Lennert Hillega. ,,Bloody Marie laat zich niet gemakkelijk in een hokje plaatsen", stelt de regisseur. "Het is een overlevingsfilm met oog en oor voor de schoonheid van het alledaagse."
Een andere nieuwe opvallende film in het programma die is aangekondigd, is A Private War. De filmbiografie vertelt over het leven van de Amerikaanse oorlogscorrespondent Marie Colvin die in 2012 omkwam tijdens de belegering van de Syrische stad Homs. Hoofdrolspeelster Rosamund Pike is genomineerd voor een Golden Globe.

Het IFFR, dat plaatsvindt van 23 januari tot en met 3 februari, maakte de afgelopen weken al meerdere titels bekend. Zo gaat ook de film Climax van de Franse regisseur Gaspar Noé in première in Rotterdam. De bizarre zwarte komedie vertelt over een LSD-trip die volledig uit de hand loopt. Ook Nocturne, de nieuwe film van acteur Reinout Scholten van Aschat, is te zien op het festival.

Een andere grote titel die op het IFFR draait, is het veelgeprezen Libanese drama Caperneum. De film over een arm jongetje in Libanon dat bij zijn ouders wegvlucht en onderdak vindt bij een Ethiopische vluchtelinge en haar babyzoontje, won tijdens het festival van Cannes onder meer de juryprijs.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.