Volledig scherm
© ANP/Kippa

Film met Hanna Verboom wint prijzen in New York

De film Gone Back, waarin actrice Hanna Verboom een grote rol speelt, is tijdens het Albanian Film Week Festival in New York bekroond met twee prijzen. Het drama won de award voor beste film in de competitie, en hoofdrolspeler Astrit Alihajdaraj werd onderscheiden als beste acteur.

Gone Back van regisseur Ernest Meholli is een psychologisch drama over een deserteur (Alihajdaraj) die terugkeert naar huis in Nederland. Hij verwacht dat hij zijn oude leven weer op kan pakken, maar hij komt er achter dat hij dood is verklaard en dat alles is veranderd. Hij probeert echter toch wanhopig om weer met zijn geliefde Anna (Verboom) in contact te komen.

In november was de film officieel geselecteerd en goed ontvangen op het Scenecs International Debut Film Festival en het Tiff Tirana International Film Festival. Dit nadat de film vorig jaar de Kosovaarse première beleefde op het Prishtina International Film Festival, waar het de publieksprijs voor beste speelfilm won.

Het is niet duidelijk wanneer Gone Back in Nederland uitkomt.

  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.