Francis Ford Coppola.
Volledig scherm
Francis Ford Coppola. © EPA

Filmicoon Francis Ford Coppola wil droomfilm maken en investeert 100 miljoen dollar

Regisseur Francis Ford Coppola gaat zelf 100 miljoen dollar stoppen in een film die hij al zijn halve leven wil maken. Het 82-jarige filmicoon, bekend van meesterwerken als The Godfather en Apocalypse Now, probeert al decennialang het project Megalopolis te realiseren. Nu heeft hij besloten om het project maar zelf te financieren, vertelt hij in gesprek met Deadline.

 1. De verrukkelijke Netflix-serie Wednesday is Riverdale zonder zeepgeur
  Recensie

  De verrukke­lij­ke Net­flix-se­rie Wednesday is Riverdale zonder zeepgeur

  Goed nieuws voor iedereen die Tim Burton - dankzij films als Beetlejuice, Edward Scissorhands en The Nightmare Before Christmas de koning van de onschuldige gothic-cinema - de laatste jaren heeft gemist. De verrukkelijke Netflixserie Wednesday, over de morbide tienerdochter uit de beroemde Addams Family, is zijn beste werk sinds de musicalverfilming Sweeney Todd uit 2007. Het komt allemaal wat aarzelend uit de startblokken, maar tegen het eind van de eerste episode ligt binge-gevaar op de loer.
 2. Zelfs de magie van Hollywood brengt toeristen niet meer naar Sicilië
  PREMIUM

  Zelfs de magie van Hollywood brengt toeristen niet meer naar Sicilië

  Dit jaar precies vijftig jaar geleden streek Hollywood neer in Savoca, een slaperig dorp aan de Siciliaanse oostkust. In de plaatselijke Bar Vitelli werd Al Pacino als Michael Corleone verliefd op de lokale schone Apollonia. De bar werd in één klap wereldberoemd. Sindsdien komen er jaarlijks tienduizenden toeristen naar het dorp om de stoel die Pacino’s billen beroerde, te bewonderen. Maar dit jaar is het onwerkelijk stil.