Volledig scherm
© EPA

Films Spielberg goed voor 10 miljard dollar

De films van Steven Spielberg hebben wereldwijd meer dan 10 miljard dollar (8 miljard euro) opgeleverd. Hij is de eerste regisseur die die mijlpaal heeft bereikt.

Op de omzetcijfers van de films van Spielberg, die al bijna vijftig jaar werkt als regisseur, is nog geen inflatiecorrectie toegepast. Zou dat wel gebeuren, dan zouden volgens Huffington Post alleen al de Amerikaanse box office-resultaten goed zijn voor de 10 miljard. In dat geval zouden Jaws uit 1975 en E.T. uit 1982 de grootste geldmachines zijn.

De volgende twee meestverdienende regisseurs zijn Peter Jackson en Michael Bay. Zij wisten ieder zo'n 6,5 miljard voor inflatiecorrectie binnen te harken in de wereldwijde bioscopen.

  1. Fans worden met vervolg ABBA-musicalfilm op wenken bediend
    PREMIUM
    recensie

    Fans worden met vervolg AB­BA-musical­film op wenken bediend

    Het duurt even voordat ze in beeld komt, maar dan heb je ook wat: Cher. In de vervolgfilm op de ABBA-musical Mamma Mia! (2009) maakt de zangeres haar entree als de grootmoeder van het hoofdpersonage Sophie (Amanda Seyfried) die bij de opening van haar Griekse restaurant niet echt op haar zit te wachten. ,,Je bent niet uitgenodigd”, bijt zij haar toe. ,,Schat, dat zijn altijd de beste feestjes”, luidt het gevatte antwoord van de platinablonde oma.