Volledig scherm
© EPA

Fitnessgoeroe Richard Simmons bewust niet in spotlights

De flamboyante fitnessgoeroe Richard Simmons (67) is niet in gevaar. Hij heeft bewust gekozen voor een leven buiten de spotlights, laat zijn woordvoerder weten aan People. Media die berichten dat hij tegen zijn zin wordt vastgehouden, hebben het mis. 'Deze berichten zijn onwaar en idioot".

,,Richard stond veertig jaar in de belangstelling en kiest bewust voor een leven buiten de publieke belangstelling. Hij werkt achter de schermen aan verschillende projecten om miljoenen mensen over de hele wereld hulp te bieden", zegt zijn woordvoerder.

New York Daily News publiceerde dit weekend een verhaal over de 67-jarige Simmons, die zich sinds 2014 niet meer in het openbaar heeft laten zien. In het verhaal vertellen zijn vrienden dat ze zich ernstige zorgen over hem maken, omdat hij zijn huis niet meer verlaat.

De energieke Richard Simmons werd in de jaren tachtig beroemd met zijn afvalmethodieken en fitnessvideo's Sweatin' to the Oldies. Hij schoof ook regelmatig aan in Amerikaanse talkshows.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement