Volledig scherm
© EPA

Five Finger Death Punch treedt weer op na ruzie tijdens concert

Five Finger Death Punch staat aankomende maandag weer op het podium in poppodium 013. De leden van de Amerikaanse metalband kregen afgelopen maandag tijdens een concert in Tilburg ruzie en trad uiteindelijk nog geen uur op. De rockers geven 19 juni een gratis toegankelijke show. Dat maakte 013 vandaag bekend.

Five Finger Death Punch komt terug naar Tilburg met een andere zanger. Ivan Moddy is terug naar de Verenigde Staten, waar hij afkickt van 'een ernstig alcoholprobleem'. Tommy Vext staat voorlopig op het podium als zanger van de metalband.

Tommy stond afgelopen maandag ook achter de microfoon, tot woede van Ivan. Hij verkondigde in 013 onder meer de enige echte zanger van Five Finger Death Punch te zijn. ,,De show van afgelopen maandag had een stortvloed van oorzaken die buiten onze macht waren", liet gitarist Zoltan Bathory weten aan 013. Veel fans verlieten teleurgesteld de concertzaal.

Verdienen beter

Quote

Onze fans zijn ons al jaren trouw en hebben ons gebracht waar we vandaag zijn

Zoltan

,,Nu kunnen we de hele dag sorry zeggen tegen de fans in Nederland, maar die verdienen beter dan dat", vindt Zoltan. ,,Zij zijn ons al jaren trouw en hebben ons gebracht waar we vandaag zijn. Daarom hebben we het voor elkaar gekregen om een extra gratis show in Tilburg toe te voegen, because actions speak louder than words."

Wie er op 12 juni bij was, heeft voorrang bij het claimen van een gratis kaart voor het concert op 19 juni. De niet-geclaimde tickets zijn vanaf zondagmiddag te verkrijgen via Ticketmaster.