Volledig scherm
Floortje Dessing © ANP Kippa

Floortje Dessing is Omroepvrouw van het jaar

Floortje Dessing is door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar 2016. De presentatrice kreeg de prijs vanmiddag in het Beeld & Geluid museum uitgereikt. ,,Ik ben echt totaal verrast, wat is dit on-ge-loof-lijk leuk!"

Volgens Broadcast Magazine was voor Floortje 2016 een droomjaar waar veel puzzelstukjes op de juiste plek vliegen. ,,Ze heeft bijna ongemerkt een unieke status verworven; Floortje heeft het fenomeen reisprogramma hoogstpersoonlijk tot eigen genre ontwikkeld."

Floortje volgt Humberto Tan op als Omroepman/vrouw van het jaar. Ze is de vierde vrouw die de titel krijgt. De vrouwen Cathy Spierenburg, Tina Nijkamp en Linda de Mol gingen haar voor.

De programma's van Floortje vielen wel vaker in de prijzen. Haar programma Floortje naar het einde van de wereld (BNN-VARA) werd vorig jaar uitgeroepen tot het beste televisieprogramma van het jaar. Het programma won de felbegeerde Gouden Televizier-Ring.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6005 stemmen