Volledig scherm
Floortje Dessing is geveld door een infectie. © ANP/Kippa

Floortje Dessing met virusinfectie in ziekenhuis

UpdateBNN-globetrotter Floortje Dessing (45) ligt al ongeveer een week in het ziekenhuis met een infectie. Dat heeft de reisfanate gisteren laten doorschemeren aan RTL Boulevard. Het gaat om een virusinfectie en een lichte hersenvliesontsteking. Ze werd ziek nadat ze in Nederland terugkeerde van een reis door Iran. Haar toestand zou stabiel en in geen geval levensbedreigend zijn, zo meldde een bron. De verwachting is dat Floortje volledig zal herstellen.

Het is de tweede keer in 2 jaar tijd dat de presentatrice voor langere tijd is uitgeschakeld. In 2012 lag ze geruime tijd in het ziekenhuis na een operatie aan een slecht functionerende rechternier. De afvoer van de nier naar haar blaas haperde.  Een erfelijke kwestie, aldus Floortje destijds. Opereren - een ingreep van 8 uur - bleek de enige mogelijkheid om het mankement te herstellen. Floortje legde na haar ziekenhuisopname voor langere tijd het werk neer om te herstellen. Eenmaal opgeknapt ging ze weer volop aan de slag. Haar tv-werk is inmiddels zo succesvol dat ze samen met Chantal Janzen en Linda de Mol is genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Vrouw die 16 oktober wordt uitgereikt in Carré.
Floortje was vanavond niet voor commentaar bereikbaar. De laatste keer dat ze via Twitter van zich liet horen was begin augustus. Toen werd ze in China beroerd door vermoeidheid in combinatie met de grote hoogte waar ze op dat moment verbleef.