Foo Fighters-voorman Dave Grohl maakt weer rotsmak van podium

videoFoo Fighters-voorman Dave Grohl (49), die in 2015 zijn been brak bij een optreden in de Zweedse stad Göteborg, is gisteren tijdens een concert in Las Vegas keihard van het podium gevallen. De muzikant moest door beveiligers op de been worden geholpen.  

Grohl en de band traden op tijdens een privéfeest dat speakerfabrikant JBL had georganiseerd als onderdeel van de Consumer Electronics Show die momenteel in de Amerikaanse gokstad aan de gang is. Tijdens het optreden kreeg Grohl een blikje fris van iemand in het publiek. Hij nam, spelend op zijn gitaar, een slok en probeerde vervolgens weer het podium op te klimmen. Mogelijk struikelde hij daarbij over kabels. Of de muzikant gewond raakte, is onduidelijk. Hij speelde en liep gewoon door. 

De fratsen van Grohl werden door bezoekers van het feest gefilmd en vrijwel direct op sociale media gezet. De beelden van Grohls gestuntel worden massaal gedeeld en voorzien van hilarische commentaren.  ,,Godzijdank ben je deze keer weer heel gebleven”, reageert iemand. Een ander: ,,Break a leg, you did it again my hero.”

Foo Fighters moest in 2015 vanwege Grohls beenbreuk afzeggen voor Pinkpop. Vorig jaar traden ze er toch weer op en namen revanche met een wervelende rockshow. De Amerikaanse band speelde vorig jaar ook weer in Göteborg. Tijdens dat concert schrokken fans zich rot toen Grohl weer van het podium leek te zijn gevallen. Korte tijd later bleek dat de band, bij wijze van ludiek geintje, een stuntman had ingehuurd.

Volledig scherm
Dave Grohl © EPA

Een foto die is geplaatst door null (@kroq) op

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’