Volledig scherm
© ANP Kippa

Fox Sports blijft te zien bij KPN, maar niet in basispakket

De voetballiefhebber kan de wedstrijden in de eredivisie gewoon blijven kijken via KPN. Fox en KPN bereikten vanavond overeenstemming over een nieuw contract. Belangrijkste detail in de nieuwe deal is dat de zender Fox Sports 1 niet in het basispakket komt.

Volledig scherm
© ANP

,,We zijn blij dat we een akoord hebben kunnen bereiken", zegt een woordvoerder van KPN. ,,We hebben dit kunnen doen onder betere voorwaarden. Dit is goed voor onze abonnee en goed voor de voetballiefhebber." Er wordt benadrukt dat het zonder kosten is voor de huidige abonnee en dat de zender niet in het basispakket komt.

Meer details over de nieuwe voorwaarden kon KPN op dit moment nog niet geven. ,,Er is net een akkoord bereikt. Op een later moment gaan we de exacte nieuwe mogelijkheden naar onze klanten communiceren."

Conflict
De nieuwe ontwikkelingen zijn het einde van een langlopend conflict tussen KPN en Fox. Het Amerikaanse mediabedrijf FOX wilde meer geld zien van KPN. Een volkomen logisch gevolg van de prijsontwikkelingen van sportrechten, meende FOX. Maar KPN was boos. Bij concurrent Ziggo verandert er namelijk helemaal niets, daar loopt het contract met FOX nog 4 jaar door. Het contract met KPN daarentegen liep afgelopen maandag af.

Discriminatie aldus KPN, dat een kort geding aanspande. Een rechter oordeelde onlangs echter dat daar geen sprake van is. 

Fox dreigde dat de zender bij de telecommaatschappij op zwart zou gaan als er vandaag om 18.00 uur nog geen overeenstemming was over de voorwaarden van een nieuw contract. Eind van de avond kon er alsnog een akkoord worden bereikt. De zenders van Fox blijven daarom beschikbaar voor de KPN-abonnee.

Gedwongen
KPN liet eerder weten zich gedwongen te zien om FOX Sports 1 (het belangrijkste van de zes kanalen van de betaalzender met eredivisievoetbal) in het basispakket op te nemen tegen een verhoging van het abonnementsgeld met 2 euro per maand. Ook voor niet-voetballiefhebbers dus. ,,We zijn teleurgesteld en vinden het niet juist om onze klanten te confronteren met hogere kosten'', reageerde een woordvoerder van KPN.   

FOX benadrukte eerder dat het aan KPN zelf is om te bepalen hoe ze de hogere kosten voor de eredivisie doorberekenen aan hun klanten. Het wel of niet opnemen van FOX Sports 1 in het basispakket is een vrije keuze. Het telecombedrijf kan er ook voor kiezen het voetbal gratis aan te bieden.

Zo'n 200.000 van de 2,2 miljoen KPN-klanten hebben een abonnement op FOX.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (54%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (46%)
6496 stemmen