Volledig scherm
Frank Boeijen © ANP

Frank Boeijen lyrisch over auditie Maya: Perfecte moment voor Zwart Wit

Voice KidsFrank Boeijen is flink ontroerd door het optreden van de 8-jarige Maya in The Voice Kids gisteravond. Het meisje vertolkte zijn bekende nummer Zwart Wit. De perfecte timing, volgens Boeijen. ,,Racisme en discriminatie zijn de laatste jaren steeds erger geworden. Maya heeft de boodschap goed begrepen.''

Quote

Dat Maya dit heeft gekozen om te zingen tijdens haar auditie, dat is heel ontroerend

Frank Boeijen

Maya wist de harten van de kijkers en de coaches van The Voice Kids gisteravond te stelen met een bijzondere uitspraak in de tweede auditieronde van de talentenjacht. ,,Sommige mensen pesten elkaar omdat ze een andere huidskleur hebben'', zei het meisje. ,,Maar dat moet helemaal niet.''

Frank Boeijen keek de succesvolle auditie van Maya vanochtend terug. ,,Ik kijk het normaal niet, maar ik vond dit zo indrukwekkend'', aldus de 60-jarige zanger. ,,Ik ben heel trots dat ze mijn nummer heeft gekozen. Ze heeft de boodschap goed begrepen."

Hoop dat ze wint

Volledig scherm
De 8-jarige Maya © RTL

En die boodschap begrijpen, dat is belangrijk, benadrukt Boeijen. ,,De discussies over rassen zijn alleen maar ernstiger geworden. Dat past niet meer in ons land. En daarom komt het optreden van Maya op het perfecte moment", legt hij uit aan deze site. ,,Het is 35 jaar geleden dat ik dit nummer schreef. Dat Maya dit, zoveel jaar later, heeft gekozen om te zingen tijdens haar auditie, dat is heel ontroerend. Ik hoop dat ze wint", klinkt het uit de mond van de Zeg me dat het niet zo is-zanger.

Boeijen wist het direct: Maya is een intelligent meisje. ,,Haar woordkeuze, de timing van het nummer. Wat deed ik toen ik acht jaar was?  Vuurtjes stoken", grinnikt hij aan de andere kant van de lijn.

Hij vervolgt, nu serieus: ,,Als ik zo'n uitspraak als Maya zou doen, zou ik aan alle kanten worden bedreigd. Terwijl bepaalde politieke partijen van alles en nog wat roepen. Dat moet niet mogen en niet kunnen. Politici van deze tijd willen scoren, mensen laten stemmen. Ze zeggen wat de mensen willen horen", zegt Boeijen, die nogmaals benadrukt dat hij racisme verafschuwt. ,,Ik zie geen onderscheid in rassen. We zijn allemaal mens."