Frank Dane volgt Edwin Evers op: 'Hij is er klaar voor'

videoFrank Dane (36) is klaar om een eigen dagelijkse ochtendshow te gaan maken. Dat stelt Menno Koningsberger, algemeen directeur van Talpa Radio. ,,Frank maakt frisse, interessante en spraakmakende radio. Ik geloof dat hij perfect op zijn plek is." 

Frank Dane wordt vanaf 2019 opvolger van Edwin Evers op Radio 538. De radio-dj gaat de ochtendshow presenteren. Evers maakte onlangs bekend na 21 jaar te stoppen met zijn programma ‘Evers Staat Op’. 

Dane die nu dagelijks het lunchprogramma en de spraakmakende ‘Frank en Vrijdag Show’ presenteert, is al een aantal jaren de vaste vervanger van Evers tijdens diens vakantie.  ,,Voor  mij komt een radiodroom uit", stelt Dane. ,,Ik ben 538 en Talpa dankbaar voor deze ongelofelijke kans om mijn held Edwin op te volgen. Ik ga mijn stinkende best doen om de leukste ochtendshow van Nederland te maken op Radio 538. Maar eerst nog negen maanden genieten van Evers Staat Op."

Volledig scherm
© ANP Kippa

,,Een echt radiodier en van alle markten thuis”, prijst Koningsberger radio-dj Dane.  ,,Hij maakt frisse, interessante en spraakmakende radio. Ik geloof dat hij perfect op zijn plek is bij 538 en klaar is om een eigen dagelijkse ochtendshow te gaan maken. Als vaste invaller van Edwin Evers bij 538 heeft hij laten zien dat hij zo’n belangrijke show kan dragen. Dane is een breed georiënteerde, energieke en creatieve radiomaker die op eigen wijze invulling kan geven aan een ochtendshow en de luisteraars weet te boeien.”