Volledig scherm
PREMIUM
Frank Masmeijer in Loosdrecht. © Shody Careman

Frank Masmeijer openhartig: Dat ik heb bekend is fake news

DrugszaakFrank Masmeijer hoort binnen enkele weken of hij wordt veroordeeld voor cocaïnesmokkel. In afwachting van de uitspraak vertelt de voormalige quizmaster openhartig over de geruchtmakende zaak, zijn liefdesleven en de hoop op een nieuwe televisiecarrière.

Volledig scherm
Frank Masmeijer. © Shody Careman
Quote

Verschrik­ke­lijk. Heel Nederland denkt nu dat ik een drugsbaron ben

Frank Masmeijer

,,Hier heb ik grote delen van mijn jeugd doorgebracht”. Frank Masmeijer loopt goedgemutst over de steigers van een haventje in Loosdrecht. In de buurt woont zijn moeder bij wie hij tijdelijk ingetrokken is. ,,Ik kijk nu rond voor een appartementje of een woonboot. Hier wil ik wel wonen. Gisteren zaten we nog in een bootje op het water.”

Hij laat een brede, hagelwitte glimlach zien. De zelfverzekerde lach die velen zal terugvoeren naar de hoogtijdagen van het grootse tv-amusement uit de jaren ‘80. ,,Hier heb je meteen een vakantiegevoel, alsof je in Zuid-Frankrijk zit.’’

Een vakantiegevoel, dat heeft Frank Masmeijer (55) lang niet gehad. Al zou je dat op basis van zijn diepgebruinde gezicht niet zeggen. De voormalig horecaondernemer en quizmaster van onder meer De Holidayshow werd in oktober 2014 opgepakt op verdenking van cocaïnesmokkel in de haven van Antwerpen waar hij lange tijd woonde met zijn twee dochters en inmiddels ex-vrouw Sandra. De drugs, in totaal 476 kilo, zaten verstopt tussen een partij bananen. Hij zat liefst tien maanden in voorarrest en hoorde twee weken geleden van de strafeis: zeven jaar.

Dus hoe het écht met hem gaat? ,,Goed joh’’, klinkt het ineens wat voorzichtiger. ,,Wel spannend natuurlijk, want we zijn in afwachting van de uitspraak.” Masmeijer hoopt dat de rechter over een paar weken eindelijk uitspraak doet.

,,Mijn advocaten zijn gelukkig heel positief over de uitspraak’’, vervolgt Masmeijer. ,,Het is ook een heel andere situatie dan geschetst wordt. Men vindt het blijkbaar leuk de boel op te blazen. Ten eerste, ik moet helemaal geen zeven jaar zitten. Daar gaat, áls ik word veroordeeld, een heel stuk vanaf. Ik heb al tien maanden in voorarrest gezeten. Veel te lang, vinden ook mijn advocaten. En allemaal puur op basis van een vermoeden hè?! En het trieste: overal lees je dat ik zou hebben bekend. Niet waar! Ik héb niet bekend. Dat ik heb bekend is fake news. Media hebben dat klakkeloos overgenomen. Ik ken een aantal mensen in dit dossier. Het enige is dat ik een paar mensen in mijn zaak bij elkaar heb gebracht.”