Volledig scherm
Frans Bauer met zijn vrouw Mariska en hun vier zonen. © Instagram

Frans Bauer apetrots: oudste zoon gaat rechten studeren in Leiden

Het wordt vanaf volgend jaar wat rustiger bij Frans en Mariska Bauer in Fijnaart. Hun oudste zoon Christiaan (17) vliegt na zijn eindexamen uit. Hij gaat rechten studeren in Leiden. Frans is apetrots. 

,,Het is wel een dingetje hoor", vertelt de volkszanger. ,,Samen langs allerlei universiteiten. Het zijn grote stappen." Christiaan is de eerste in de familie die naar de universiteit gaat. ,,Mijn ouders waren eenvoudige mensen’’, vertelde Frans eerder. ,,Ze konden niet lezen en schrijven." Ook Frans was naar eigen zeggen geen echte bolleboos op school.

Christiaan zit nu nog op het vwo. ,,Hij komt met rapporten thuis, daar heb ik mijn hele leven alleen maar van kunnen dromen. Ik was niet écht een student, als hij dan thuis komt met achten en negens? Dat is ongelooflijk." Frans moet nog wel even wennen aan het idee dat hij straks misschien wel op staat te treden in het studentenhuis van zijn zoon. ,,Ik treed natuurlijk wel eens op tijdens grote studentenfeesten. Maar ik hoop straks wel dat-ie het zeg maar... ehm.. een beetje rustig houdt!" Frans vindt het wel mooi dat zijn zoon gaat studeren. ,,Dat is het mooie van jong zijn toch?!"

Ook zijn drie andere zonen timmeren lekker aan de weg. ,,Frans junior heeft dyslexie en mag volgend jaar naar de mavo, daar zijn we echt ontzettend trots op."  Ook de twee andere jongens (Jan en Lucas) doen het volgens hun vader 'super goed'. 

De zonen van Frans houden hun vader regelmatig een spiegel voor. Bijvoorbeeld nu Christaan bezig is met zijn rijbewijs. ,,Ja, papa, denk ik dan. Je gaat nu wel echt oud worden. Ik voel me misschien nog wel twintig, maar dat ben ik natuurlijk al lang niet meer!" 

Leeg nest

Hoewel ze het zich nog niet echt voor kunnen stellen, zitten Frans en Mariska straks waarschijnlijk met een leeg nest. ,,Dan kijken we elkaar aan van 'het is nu wel heel erg stil in huis'! Maar Maris heeft geluk, want ze woont met een zanger. Dus ik kan straks gewoon de hele dag voor haar gaan optreden!"

Eten in het leukste restaurant..... de beren in Nijmegen!!

117 Likes, 20 Comments - Frans Bauer (@fransbauer) on Instagram: "Eten in het leukste restaurant..... de beren in Nijmegen!!"

Weekendje zonder telefoon was leuk #groetenuit1986 vanavond te zien op RTL4 om 20:30 kijken dus! #outjefris

578 vind-ik-leuks, 43 reacties - Christiaan Bauer (@christiaanbauer_) op Instagram: 'Weekendje zonder telefoon was leuk #groetenuit1986 vanavond te zien op RTL4 om 20:30 kijken dus!...'