Volledig scherm
© Timo Van De Kasteele

Frans Bauer verrast fans met Amerikaanse droom: ‘Have you got a moment for me?’

Frans Bauer (46) gaat het proberen in de Verenigde Staten. Dat maakte de Brabantse zanger zelf bekend op zijn sociale media-kanalen. Zijn fans zijn er niet zeker van en vermoeden dat het om een 1 aprilgrap gaat.

Bauer roept het ‘eindelijk’ van de daken: zijn hitsingle Heb je even voor mij is vertaald naar het Engels. ‘Na maanden van geheimzinnigheid mag ik het bekendmaken. A moment for me vervult voor mij de lang gekoesterde droom om door te breken in de USA! Helemaal happy!’’ aldus Frans vanochtend bij een foto van de vermoedelijke single.

Gisteren deelde de Brabander al een korte video waarin hij in een studio zingt: ,,Have you got a moment for me? Make some time for me free’’. ‘Ik wil jullie dit niet onthouden. Komt eindelijk mijn lang gekoesterde droom uit?’, luidde het bijschrift.

Grap

Volgers van Frans wensen hem veel succes met zijn nieuwe avontuur. Anderen menen dat het om een grap gaat. ‘Haha is dit echt? Doe nou niet Frans. Doe het gewoon maar niet’ en ‘is het 1 april? Vind je in het Nederlands super, maar in het Engels? Neehh...’, schrijven ze onder meer. Ook wordt gedacht aan een eenmalige carnavalskraker.

Mocht Frans zich daadwerkelijk wagen aan Engelstalige muziek, dan is dat opmerkelijk. Hij onderscheidt zich met zijn typische levenslied-nummers. Tot zijn grootste hits behoren Als sterren aan de hemel staan (1994), De regenboog (1997), Heb je even voor mij (2003) en Als ik met jou op wolken zweef (2008). Recent nam Frans met rapper Donnie het nummer Geen centen maar spullen op, dat morgen uitkomt.

Van de artiest is bekend dat hij en zijn Mariska de Verenigde Staten een warm hart toedragen. In 2018 maakten zij voor AvroTros de serie Frans Bauer in Amerika

De zanger gaf 's avonds aan dat het een stunt was voor een nieuwe reclamecampagne