Volledig scherm
© Vara

Freek Vonk stopt met de Super Freek Show

Freek Vonk (33) ziet een tweede seizoen van het populaire tv-programma De Super Freek Show niet zitten. De reden? De bioloog staat liever in de jungle dan in de studio. Dat laat hij vandaag weten via Facebook in reactie op vragen over een vervolg van zijn familieshow.

Volledig scherm
© anp
Quote

De jungle is mijn natuurlij­ke habitat, niet de studio

Freek Vonk

Vonk noemt het maken van een eigen zaterdagavondshow een waanzinnig avontuur. ,,Ik ben ongelooflijk trots op datgene wat we hebben gemaakt. En heel erg dankbaar voor iedereen die eraan heeft meegewerkt. Schurend tegen de miljoen kijkers aan was het een groot succes."

Hij gelooft zelfs dat het studioprogramma met wat aanpassingen nog beter had kunnen worden, maar toch luistert hij naar zijn hart. ,,Uiteindelijk ligt mijn hart en mijn passie in het filmen van wilde dieren in de wildernis, en daarmee jullie de schoonheid van de natuur en de dierenwereld te laten zien. De jungle is mijn natuurlijke habitat, niet de studio."

Zijn passie voor de jungle speelt niet alleen een grote rol, ook is Vonk van mening dat dat zijn show enorm veel energie en inzet vergt. ,,Ik moet (helaas) keuzes maken!", laat hij weten.

Begrip
Fans van de presentator vinden het jammer dat er geen vervolg komt, maar begrijpen zijn keuze wel. ,,Mooi dat je kiest waar je hart sneller van gaat kloppen! Daarmee geef je kinderen die je show volgen ook een mooi voorbeeld'', reageert ene Marloes.

De Super Freek Show was sinds eind augustus op zaterdagavond te zien op NPO 1. Vonk presenteerde de quiz samen met Evi Hanssen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement