anp
Volledig scherm
© anp

Freek Vonk woedend op stropers

Freek Vonk heeft stropers in Zuid-Afrika de oorlog verklaard. Op zijn facebookpagina schrijft de bioloog op woedende toon over hoe hij in het Krugerpark op een uitgedroogd neushoornweesje stuitte. ,,In wat voor wereld leven wij? Hoe kan je dit soort leed veroorzaken?"

  1. Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

    Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

    Op initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip wordt op dinsdag 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen gehouden. De studente verdween 28 jaar geleden op 18-jarige leeftijd, exact op die datum, in Maastricht. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Groen en ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak, melden de stichting en de studentenvereniging.
  2. Staatssecretaris Dijksma wil verbod op trofeeënjacht

    Staatsse­cre­ta­ris Dijksma wil verbod op trofeeën­jacht

    Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken wil een internationaal verbod op trofeeënjacht van bijvoorbeeld leeuwen en olifanten. Tegelijkertijd gaat ze er bij de Verenigde Naties (VN) voor pleiten om stroperij van wilde dieren en de illegale handel in opgezette beesten te erkennen als een internationaal misdrijf. Dijksma schrijft dinsdag aan de Tweede Kamer dat er een onderzoek komt naar de haalbaarheid van zo'n wereldwijd verbod.