Volledig scherm
© BRUNO PRESS

Fresku over ziek zoontje: ‘Ik dacht echt dat ik het niet aankon’

videoZijn zieke zoontje heeft rapper/theatermaker Fresku inspiratie voor zijn tweede theatershow gegeven. ,,Sinds dat hij ziek geboren is, is mijn focus een beetje geshift. Het engste wat mij als mens had kunnen overkomen is me bespaard gebleven’’, gaf hij vanavond toe in De Wereld Draait Door.

Fresku (echte naam Roy Michael Reymound) deed vorig jaar een oproep aan zijn fans om te bidden voor de kleine Rayaan Michael, die na zijn geboorte moest vechten voor zijn leven. Het is bekend wat hem mankeert, maar dat wil Fresku liever niet delen. ,,Ik vind het niet chique naar hem toe, maar het gaat beter. Hij zal de rest van zijn leven medicijnen moeten krijgen om gelukkig te leven. Maar als hij ze krijgt, dan is het goed.’’

De artiest en zijn vrouw Lieke kijken terug op een periode vol angst. ,,Ik dacht echt dat ik het niet aankon. Ik kan mijn kind toch niet kwijtraken? Het was een soort oerkreet: ‘doe iets, bid, want ik weet het ook niet meer'. Nu heb ik zo veel om dankbaar voor te zijn.’’

Fresku, die aan de show Voordat het te laat is werkt, voerde vanavond een stukje spoken word (een mix van rap en spreektaal) voor Rayaan op. ,,Jouw kracht om te vechten, maakt mij sterk. Nooit zal je pa de moed opgeven. Mijn hart is zwaar als een baksteen. Sinds dag 1 is je vader koel gebleven. Ik pak je kleine handje vast. Hij stopt niet met trillen. Je ogen zijn dicht, maar je hart stopt niet met willen. (...) Je bent het bewijs. Liefde brengt mensen samen’’, luidt een fragment.

In augustus kwam de rapper al met het nummer Mijn Zoon, waarin Fresku ingaat op de steun die hij en zijn gezin mochten ontvangen. De 32-jarige Eindhovenaar en Lieke hebben samen ook een dochter, Nubia (3). Uit een eerdere relatie heeft Fresku nog een dochter.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
10300 stemmen