Friese Oscarkandidaat Arjen Tuiten had bijna ‘nee’ gezegd tegen Disneyfilm met Angelina Jolie

interviewVoor het eerst zijn twee Nederlanders genomineerd in dezelfde categorie bij de Oscars. Zowel grimeur Arjen Tuiten voor de Disneyproductie Maleficent: Mistress of Evil als zijn collega Tristan Versluis voor de oorlogsfilm 1917 is voorgedragen in de categorie Beste Make-Up en Haarstyling.

Volledig scherm
© Getty Images

Zijn Friese nuchterheid heeft grimeur Arjen Tuiten (39) ondanks een verblijf van bijna twintig jaar in Hollywood niet verloren. Over zijn kansen op een Oscar is hij heel duidelijk. ,,Ik ga niet winnen. Alles wijst erop dat de collega’s van Bombshell met de Oscar aan de haal gaan. Zij hebben Charlize Theron in die film echt helemaal getransformeerd naar haar personage, een bekende, voormalige Amerikaanse televisiepresentator.’’

Maar Tuiten treurt niet om het verwachte verlies. ,,Ik maak er een leuke avond van en zit lekker relaxed in de zaal. De vorige keer nam ik mijn moeder mee, nu mijn vriendin.’’

Dezelfde voorspelling over zijn Oscarkansen deed de in Joure geboren grimeur twee jaar geleden toen hij zijn eerste Oscar-nominatie kreeg voor zijn werk aan de film Wonder, waarin hij verantwoordelijk was voor het verminkte gezicht van de jonge hoofdpersoon. Ook toen achtte hij zich kansloos. De Oscar ging, zoals hij voorspelde, destijds naar de Churchill-film Darkest Hour.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.