Volledig scherm
Frits Wester © ANP

Frits Wester viel dertien kilo af in afkickkliniek: ‘Nieuwe kleren kopen’

Politiek commentator Frits Wester (57) is sinds gisteren weer thuis na een maand in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. De journalist staakte afgelopen september zijn werkzaamheden voor het RTL Nieuws vanwege een alcoholprobleem.

,,Het gaat heel goed met mij’’, zei Wester vandaag in RTL Boulevard. Het afkicken heeft hem goed gedaan, verzekerde hij. ,,Ik ben dertien kilo afgevallen en nu moet ik allemaal nieuwe kleren kopen.’’ De commentator gaat volgende week met RTL in gesprek over zijn terugkeer op tv.

De directe aanleiding voor Westers pauze was zijn optreden in het RTL Nieuws van 8 september. In zicht- en hoorbaar labiele toestand verscheen hij voor de camera, met talloze verbijsterde reacties van kijkers op sociale media tot gevolg. Het was niet de eerste keer dat Wester (vermoedelijk) met een slok op verslag deed. Zijn alcoholprobleem was al jaren een publiek geheim, schreven we eerder.

Wester zelf ontkende kort na het incident overigens dat hij een probleem had met alcohol. Hij zei slechts moe te zijn geweest. Zijn werkgever maakte zich echter wel zorgen en liet het bewuste fragment van de RTL-site halen. ,,Dit was niet goed’’, zei Marc Schreuder, adjunct-hoofdredacteur bij RTL Nieuws. ,,Ik wil weten wat er aan de hand is.’’