Volledig scherm
De cast van The Full Monty © ANP Kippa

Full Monty-cast vol vertrouwen uit de kleren in nieuwe musical

Joey Ferre hoopt straks theaterbezoekers gelukkig te maken als hij en zijn tegenspelers uit de kleren gaan in de musical The Full Monty. Alles gaat volgens hem uit. ,,De kers op de taart", vindt de acteur.

Volledig scherm
© PR

De stripact is onlosmakelijk verbonden aan The Full Monty, maar de musical is meer dan alleen dat. ,,Het is niet zo dat wij tien minuten lang naakt rondhuppelen op het toneel", zegt Dennis Willekens, die de vriend van het personage van Joey speelt. ,,Het gaat eigenlijk over de onzekerheid van die mannen om die stripact te beginnen en dat is het mooie. Je ziet ze echt iets doormaken en uiteindelijk groeien ze naar een groep die de durf heeft om het echt te doen", aldus Dennis. Het is even een stapje verder om dat op toneel te laten zien, maar de mannen hebben er vertrouwen in. ,,Het is wel spannend, maar we gaan het doen."

The Full Monty, naar de gelijknamige film uit 1997, gaat over zes aan lager wal geraakte mannen die geen baan meer hebben en geen toekomst meer denken te hebben. Ze besluiten vervolgens een Chippendales-achtige groep op te richten, ondanks dat ze niet zijn gezegend met goddelijke lichamen.

Zelfvertrouwen

,,De personages hebben allemaal een eigen reden om het wel of niet te doen", zegt Brigitte Heitzer, die de rol van Jeanette speelt. Het moment suprême is volgens haar wel echt een hoogtepunt.  ,,Doordat je de personages zo goed leert kennen ga je ook echt van ze houden en dat maakt het moment dan nog groter. Het is iets waarop je je kan verheugen!"

Zelf zou Brigitte er niet aan denken om uit de kleren te gaan op het toneel.  ,,Ik vind het superknap van ze. Maar ook de manier waarop ze het doen. Het is echt zo goed. Ik denk dat ze straks vol zelfvertrouwen die string uit durven trekken."

Volgens Joey is de stripact eenvoudiger geworden omdat iedereen er helemaal voor gaat. ,,Buiten de voorstelling zijn we ook echt een heel hechte groep geworden dus het is ook echt iets wat we met de mannen gaan doen. We zetten ons er over heen en denken: oké schijt, we gaan onze blote billen laten zien. En hopelijk gaan we daarmee heel veel vrouwen gelukkig maken."

The Full Monty is tot juni te zien in het hele land. Op 5 februari gaat de musical in première in het Delamar Theater in Amsterdam.