Volledig scherm
Gallyon van Vessem © ANP Kippa

Gallyon van Vessem neemt 21 oktober afscheid van Hart van Nederland

Gallyon van Vessem (50) neemt op maandag 21 oktober afscheid van Hart van Nederland. SBS6 bevestigde vandaag het vertrek van de presentatrice die al sinds 1995 aan het programma verbonden is. ,,Het programma Hart van Nederland gaat een nieuwe fase in. Helaas heb ik daar geen rol in en dat vind ik jammer", laat de presentatrice weten.

,,SBS6 oriënteert zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Daarbij wordt naar alles gekeken: inhoud, vormgeving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie", zegt tv-directeur Marco Louwerens van Talpa Network. ,,Voor Gallyon is in het toekomstige Hart van Nederland geen presentatierol meer weggelegd. Om die reden hebben we met elkaar afgesproken dat ze op 21 oktober voor het laatst Hart van Nederland presenteert waarna zij uitdagingen buiten Talpa Network aan zal gaan."

Vorige maand wisten bronnen al aan deze site te melden dat presentatrice Gallyon van Vessem (50)  moest stoppen met de presentatie van Hart van Nederland. Toen was echter nog onduidelijk wanneer haar laatste aflevering zou zijn. Ook Selma van Dijk, die sinds 2003 onderdeel uitmaakte van het programma, stopt met de presentatie van Hart van Nederland.

Gallyon van Vessem vormde in 1995 met Milika Peterzon het eerste presentatieduo van Hart van Nederland. In 1997 verliet ze SBS6 waar ze in 2004 terugkeerde om Hart van Nederland weer te presenteren. Van 2006 tot en met 2012 was ze ook een van de vaste gezichten van Shownieuws. Gallyon: ,,Ik heb de afgelopen 16 jaar met ongelofelijk veel plezier en liefde bij een van de meest gewaardeerde nieuwsprogramma's van Nederland gewerkt. Ook heb ik met veel passie programma's als Actienieuws, Stem van Nederland en Team Vermissingen gemaakt en gepresenteerd. Daar ben ik trots op.”

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
12642 stemmen