Volledig scherm
David Benioff (l) en Dan Weiss. © REUTERS

Game of Thrones-bedenkers maken nieuwe serie Star Wars-films

Game of Thrones-bedenkers David Benioff en D.B. Weiss gaan een nieuwe serie Star Wars-films schrijven en produceren. De films staan los van de Skywalker-sage en de trilogie die wordt ontwikkeld door Rian Johnson. Dat maakte Disney vandaag bekend. 

De Skywalker-sage startte met Star Wars: A New Hope en eindigt in 2019 met Star Wars: Episode IX. Het is nog niet bekend wanneer de films in de bioscoop zullen verschijnen. Maar het laatste seizoen van HBO's grote tv-hit Game of Thrones komt in 2019 op de buis. 

De fantasyserie, waarin onder meer rollen zijn weggelegd voor de bekende acteurs Kit Harington, Emilia Clarke en Lena Headey, is al jaren de show die het vaakst illegaal gedownload wordt. Game of Thrones won vorig jaar de Emmy voor beste dramaserie en is dit jaar genomineerd voor een Golden Globe, ook voor beste dramaserie. 

  1. Dit zijn de onbekende deelnemers van Expeditie Robinson
    video

    Dit zijn de onbekende deelnemers van Expeditie Robinson

    RTL 5 heeft de onbekende deelnemers bekendgemaakt die meedoen aan het nieuwe seizoen van het survivalprogramma Expeditie Robinson. Het gaat om Sandra Spreij (coffeeshophoudster uit Zwolle), Gwenda Nielen (majoor uit Amersfoort), Laurie Scheerder (student uit Utrecht) , Dominique Hazeleger (student uit Horst), Robin Bakker (havenarbeider uit Spijkenisse), Jan Bronninkreef (veeboer uit Holten) en Özgür Aksan (woonbegeleider uit Zutphen).