Volledig scherm
David Benioff (l) en Dan Weiss. © REUTERS

Game of Thrones-bedenkers maken nieuwe serie Star Wars-films

Game of Thrones-bedenkers David Benioff en D.B. Weiss gaan een nieuwe serie Star Wars-films schrijven en produceren. De films staan los van de Skywalker-sage en de trilogie die wordt ontwikkeld door Rian Johnson. Dat maakte Disney vandaag bekend. 

De Skywalker-sage startte met Star Wars: A New Hope en eindigt in 2019 met Star Wars: Episode IX. Het is nog niet bekend wanneer de films in de bioscoop zullen verschijnen. Maar het laatste seizoen van HBO's grote tv-hit Game of Thrones komt in 2019 op de buis. 

De fantasyserie, waarin onder meer rollen zijn weggelegd voor de bekende acteurs Kit Harington, Emilia Clarke en Lena Headey, is al jaren de show die het vaakst illegaal gedownload wordt. Game of Thrones won vorig jaar de Emmy voor beste dramaserie en is dit jaar genomineerd voor een Golden Globe, ook voor beste dramaserie. 

  1. Waylon in DWDD: slim opwarmertje Songfestival of ordinaire reclamestunt?
    PREMIUM

    Waylon in DWDD: slim opwarmertje Songfestival of ordinaire reclamestunt?

    Het blijft merkwaardig: Waylon speelt vanaf vanavond een week lang potentiële Songfestivalnummers in De Wereld Draait Door (DWDD), maar de keuze voor hét nummer is allang gemaakt. Wat is het doel van een dagelijks optreden (tot en met donderdag) in het kader van het aanstaande liedjesspektakel in Lissabon, als de mening van het publiek toch geen enkele rol speelt? Is hier sprake van ordinaire Waylon-promotie en mag dat wel bij de publieke omroep?