Volledig scherm
Compositietekening van 'Bonnie en Clyde'. © Petra Urban

Gangsterstel 'Bonnie en Clyde' schopt het tot tv-serie

Acteurs Robert de Hoog (Nova Zembla) en Sallie Harmsen (Lucia de B.) spelen in een nieuwe tv-serie een voortvluchtig gangsterpaar. Het tiendelige Catch, in januari te zien bij omroep KRO-NCRV, is losjes gebaseerd op de spraakmakende rooftocht van 'de Nederlandse Bonnie en Clyde'.

Volledig scherm
Sallie Harmsen © Sabrina Bongiovanni
Volledig scherm
Robert de Hoog © Daniel Cohen

Half februari vorig jaar pleegde dit criminele liefdeskoppel (echte namen, Antonio en Enise) de ene na de andere inbraak, beroofden ze automobilisten van hun wagen, namen slachtoffers mee in kofferbakken of gijzelden ze urenlang in huis. Hun weken durende strooptocht eindigde in Duitsland, waar de eigenaresse van een pizzeria hen herkende. De twee werden veroordeeld voor onder meer poging tot doodslag en zware mishandelingen.

Twist in de fictieve tv-serie is de aanwezigheid van een cameraman van een lokale omroep die tegen wil en dank dit verhaal wordt ingezogen. De reporter wordt gespeeld door Maarten Heijmans die doorbrak in de veelgeprezen VPRO-serie Ramses waarin hij een jonge Ramses Shaffy speelde.

Catch kiest voor een bijzondere vorm. Producent Jasper van der Schalie van Stepping Stone Productions vergelijkt de filmstijl met die van The Blair Witch Project. Deze horrorklassieker uit 1999 introduceerde het zogeheten 'found footage'-genre: films die lijken alsof het om toevallig en waargebeurde video-opnames gaat.

De nieuwe tv-serie bestaat dus volledig uit grofkorrelige beelden. Dit kunnen gedraaide scènes van het door Heijmans gespeelde karakter zijn, maar ook geënsceneerde beelden van bijvoorbeeld bewakingscamera's.  De opnames voor Catch gaan vandaag van start.

poll

Ga jij de Royal Wedding kijken op tv?

Ga jij de Royal Wedding kijken op tv?

  • Zeker! (28%)
  • No way. (48%)
  • Ik kijk wel een samenvatting. (24%)
27372 stemmen