Geboeide Mattie en Wietze douchen vijf dagen samen

videoQmusic-dj's Mattie Valk (32) en Wietze de Jager (28) hebben zich vanmorgen in de studio van de radiozender in de boeien laten slaan. De twee gaan vijf dagen lang geketend door het leven om te benadrukken dat hun ochtendshow vandaag op de kop af 5 jaar bestaat en ze al die tijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn geweest. 

Aan Paul de Leeuw de eer om de ceremonie officieel te voltrekken en het radioduo letterlijk aan elkaar te verbinden. De twee kregen handboeien om met daaraan een rammelende ketting van ongeveer een meter, opdat Valk en De Jager nog een beetje speelruimte hebben. Ze dragen de komende dagen speciale kleding met een rits zodat ze makkelijk kunnen douchen of naar de toilet kunnen. ,,We hebben elkaar de afgelopen vijf jaar behoorlijk uitgedaagd in allerlei bizarre acties, maar 24 uur per dag samen is wel echt een tikkeltje extremer'', verwacht Mattie. 

De dj's moeten zich samen aankleden, samen tandenpoetsen, naar het toilet gaan, samen koken en alle andere activiteiten die een dag brengt uitvoeren. Ook zullen ze samen opdrachten uitvoeren die luisteraars hebben aangedragen. Komende vrijdag worden ze in de ochtend weer ‘bevrijd’ van hun boeien.

Interesse van ander radiostation

Quote

Het was gewoon een rondlei­ding bij Talpa en voor de rest: we hebben gewoon een overeen­komst met Q

Wietze

Mattie en Wietze overwegen overigens serieus om Qmusic te verlaten voor Talpa Radio. Dat vertellen bronnen aan het AD. Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, heeft Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica in handen. Het duo, dat al sinds 2012 het ochtendprogramma van Qmusic presenteert, zou in beeld zijn voor een ochtendshow op SkyRadio. ,,Er is inderdaad interesse vanuit een ander radiostation'', bevestigden de twee vanmorgen. ,,Maar we hebben een overeenkomst met Qmusic en maken hier met heel veel plezier ons radioprogramma.'' 

Het radioduo benadrukt dat het gewoon een contract heeft bij Qmusic en dat het bezoek vorige week aan Talpa écht puur uit interesse was. ,,Wij hebben op dit moment een overeenkomst met Qmusic'', aldus Mattie. Wietze sluit zich daarbij aan. ,,Het is wel mooi dat er zo'n hectiek ontstaat maar ja, weet je, radioland is klein. Het was leuk om te zien hoe ze daar werken. Het was gewoon een rondleiding en voor de rest: we hebben gewoon een overeenkomst met Q."

Volledig scherm
© screenshot Qmusic

SkyRadio zou speciaal voor Mattie en Wietze hun non-stopmuziek-format willen onderbreken. In de ochtend mag het tweetal een programma maken, de rest van de dag blijft het station wel dj-loos. Dat zijn de gesprekken die Talpa Radio met de twee radiomakers voert, bevestigen diverse bronnen aan deze krant.

Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
© screenshot Qmusic

Vanaf vandaag @QmusicNL! #Geboeid #5jaarMW

1,298 Likes, 15 Comments - Mattie & Wietze (@mattiewietze) on Instagram: "Vanaf vandaag @QmusicNL! #Geboeid #5jaarMW"