Volledig scherm
Kevin Home Alone © Giphy

Geen Home Alone op tv met kerst: daarom een quiz om de pijn te verzachten!

quizHet was een mededeling die gisteren insloeg als een bom: de film Home Alone is dit jaar met kerst niet op tv. Radiozender NPO 3FM springt daarop in en zendt de filmklassieker eenmalig volledig uit op de radio. Disney gaf daar gisteravond groen licht voor. Maar hoe goed ken jij Home Alone eigenlijk? Test jezelf met onze quiz.

Voor zover de zegsvrouw weet, is het de eerste keer in de geschiedenis dat de film op de radio wordt uitgezonden. 3FM-dj Sander Hoogendoorn lanceerde gisteren het initiatief om de film vrijdag integraal in zijn radioshow te laten horen. Hij startte een inzamelingsactie voor Serious Request; luisteraars kunnen vijf euro doneren voor elke minuut film. Het geld gaat naar slachtoffers van mensenhandel.

Het geluid van de film start vrijdagochtend om 07.00 uur in Sanders Vriendenteam op 3FM. In de film wordt het jongetje Kevin, dat per ongeluk alleen thuis is met kerst, belaagd door twee domme boeven. De hoofdrollen worden gespeeld door Macauley Culkin, Daniel Stern en Joe Pesci.

Speciaal voor de fans die de beelden missen van Home Alone, hebben we een quiz gemaakt. Alleen echte fans weten deze foutloos te spelen: