Volledig scherm
Luc Besson © AFP

Geen vervolging Franse filmregisseur Luc Besson

De Franse filmregisseur en producent Luc Besson hoeft zich niet voor de rechter te verantwoorden wegens vermeend seksueel misbruik. Het Openbaar Ministerie heeft na negen maanden onderzoek besloten geen vervolging in te stellen. De Vlaamse actrice Sand Van Roy beschuldigde Besson ervan haar verscheidene keren te hebben verkracht. De 'Parijse Weinstein' heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

,,Meneer Luc Besson heeft met tevredenheid kennisgenomen van het besluit van de officier van justitie de aanklacht die mevrouw Sand Van Roy heeft ingediend te seponeren”, verklaarde zijn advocaat Thierry Marembert maandag. ,,Dat besluit is tot stand gekomen na een zeer volledig onderzoek, waaraan hij geheel en al heeft meegewerkt.”

Het parket zei in een toelichting dat de naspeuringen niet hebben aangetoond dat de gestelde strafbare feiten ook daadwerkelijk zijn gepleegd. Van Roy vertelde de onderzoekers vorig jaar dat ze ongeveer twee jaar een intieme relatie had met de 59-jarige cineast. Ze voelde zich daartoe gedwongen in het kader van hun professionele band. In juli deed ze aangifte wegens verkrachting. Acht andere vrouwen hebben Besson ook beticht van ongepast gedrag en seksuele intimidatie.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
31691 stemmen