Volledig scherm
© ANP

Geer eet handgerolde couscous met koningspaar: Het was enig

UpdateGerard Joling (56) heeft vanmiddag geluncht bij koning Willem-Alexander en koningin Maximá op Paleis Noordeinde. Geer was uitgenodigd voor de zogenoemde 'uitblinkerslunch' omdat hij een Life Achievement Award op zijn naam heeft staan.

Volledig scherm
Gerard genoot van de gastvrijheid van ons koningspaar. © ANP

Voor de zogenoemde uitblinkerslunch worden enkel mensen uitgenodigd die iets bijzonders hebben bereikt in hun leven. ,,Van artistiekelingen tot aan mensen met een dokterstitel", legt Gerard uit aan deze site. ,,Ook Floortje Dessing, die hersteld is van een tropisch virusje, red., was er, en Paul Verhoeven ook omdat hij een Golden Globe Award heeft gewonnen."

Vooral de sfeer die er hing en de manier waarop hij werd behandeld vond de Topper erg speciaal. ,,Je wordt bediend door vier van die lakeien. Dan voel je je toch wel een soort van keizerin Sisi", lacht hij. ,,Ik heb ook best lang met de koning en koningin gesproken. We hebben het over van alles gehad. Van de dagelijkse dingen waar iedereen mee te maken krijgt, zoals ouder worden, tot aan de situatie in Afrika en politieke dingen," aldus Geer. ,,Het was heel gezellig, de sfeer was heel gemoedelijk en ik heb er echt ontzettend van genoten."

IJs met nootjes

Quote

Dan voel je je toch wel een soort van Sisi

Buiten het feit dat Gerard het heel gezellig vond en goede gesprekken met de koning en koningin voerde, heeft hij ook nog eens ontzettend lekker gegeten. ,,Het eten was top! We hadden als voorgerecht een heerlijke carpaccio. En we kregen verder lekkere groenten met handgerolde couscous en als nagerecht iets van ijs met nootjes. Ontzettend lekker!" aldus een enthousiaste Gerard.

Op zijn sociale media-kanalen was al te zien dat de Topper erg onder de indruk was van het middagmaal die hij nuttigde bij de koning en koningin. Met een gelukzalige glimlach vertelt hij over hoe indrukwekkend hij de lunch heeft gevonden. ,,Ik heb vreselijk genoten. Het zijn ontzettende leuke mensen, bijzondere mensen en ik heb lang met ze gesproken", aldus Geer over Willem-Alexander en Maximá. ,,Ik vond het eigenlijk enig."

Open sollicitatie

Eerder deed Gerard tijdens RTL Late Night een open sollicitatie om op te mogen treden tijdens het diner dat de koning organiseert op 28 april. ,,Majesteit en lieve koningin", begon hij. ,,Wij zouden het fantastisch vinden om voor u te mogen zingen voor uw verjaardag. René, Jeroen en ik zouden het fantastisch vinden om voor u te zingen en bieden dat u aan voor uw verjaardag." 

Aan die oproep is nu dus deels gehoor gegeven. ,,We hebben het niet over mijn sollicitatie gehad. Ik was het zelfs een beetje vergeten!"