Volledig scherm
'Leuke circusact. Het is om te gieren!', aldus Geer. © Facebook

'Geer, ga met je dikke kont van die struisvogel af'

Gerard Joling (57) is een bezoek aan een struisvogelboerderij op Curaçao duur komen te staan. Nadat hij een foto deelde waarop hij gierend van de lach op de rug van een struisvogel zit, winden zijn fans zich op over het toeristische kiekje. Ze vinden dat Geer zich schuldig maakt aan dierenmishandeling.

De zanger benadrukt bij de opvallende foto, waarop verder geen andere toeristen te bekennen zijn, dat de dieren op de Ostrich Farm goed worden verzorgd. ,,Leuke circusact, het is toch om te gieren'', schrijft hij ook. 

Ondanks dat Gerard het ongetwijfeld goed bedoeld zal hebben, hebben zijn fans massaal medelijden met de struisvogel in kwestie. In een uur tijd kwamen via Instagram en Facebook honderden reacties binnen. ,,Dit is echt niet leuk voor dat arme beestje'', ,,Ik vind je geweldig, maar dit is geen geweldige actie'' en ,,Gerard, ga met je dikke kont van dat beest af.'' 

Paniek

Facebookers die de Curaçaose attractie ook bezochten, laten weten dat de dieren een zak over hun kop krijgen. ,,Van deze actie raken ze helemaal in paniek. Dit is zeker niet oké.'' De verzorgers raden af op de struisvogels te gaan zitten, maar laten het toe als een toerist er specifiek om vraagt. 

De Curaçao Ostrich Farm werd geopend in 1995. Er wonen 200 volwassen struisvogels en nog eens 200 struisvogelkuikens. Van beoordelingssite Trip Advisor krijgt de boerderij bijna vijf sterren. Na de zogenoemde safaritocht mag je de struisvogels voeren en op een struisvogelei staan. ,,De safariroute is leuk, de gids vertelt het allemaal op een leuke, speelse manier. Ook het eten geven van de struisvogels is erg leuk!'', is een greep uit de beoordelingen.