Volledig scherm
Robert Jensen © ANP Kippa

Geert Wilders geeft kijkcijfers Robert Jensen boost

Voor het eerst sinds zijn terugkeer op televisie heeft Robert Jensen weer de top 25 van best bekeken programma's van de dag gehaald. Op zijn talkshow op RTL 5 stemden dinsdagavond 517.000 mensen af, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Tot dusver was Jensens tv-comeback nog geen groot succes. De eerste aflevering in oktober begon nog met 322.000 kijkers maar daarna zakte hij weg tot onder de 100.000. De goede cijfers van dinsdag dankt Jensen hoogstwaarschijnlijk aan zijn gast; PVV-leider Geert Wilders.

Op primetime stemden de meeste tv-kijkers af op De slimste mens op NPO 2, dinsdag goed voor 1,6 miljoen kijkers. Op NPO 1 werd Opsporing verzocht (1,2 miljoen) het best bekeken.

In de vooravond had het nieuwe showprogramma 6 Inside op SBS6 het opnieuw moeilijk. Voor de zesde keer op rij ging het aantal kijkers omlaag, dit keer naar 145.000. Concurrent RTL Boulevard scoorde ruim 789.000 kijkers.

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
13246 stemmen