Volledig scherm
Steven Bochco op een foto uit augustus 2016, genomen in zijn kantoor in Santa Monica. © AP

Geestelijk vader Hill Street Blues overleden

De Amerikaanse televisieproducent Steven Bochco is zondag op 74-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats New York. Bochco was het brein achter succesvolle politieseries als Hill Street Blues en NYPD Blue. Ook bedacht hij de advocatenserie L.A. Law en Doogie Howser, MD.

Bochco leed al enkele jaren aan leukemie en overleed in zijn slaap. In totaal kreeg hij voor zijn veelgeprezen werk tien Emmy's. Hij werd 34 keer genomineerd voor de felbegeerde televisieprijs. In 1981 was hij de man die het voor die tijd revolutionaire Hill Street Blues bedacht, een realistische serie over het wel en wee van agenten in een Amerikaanse stad, waarvoor hij ook schreef en produceerde. Het werd een grote hit.

Controversiële onderwerpen

De series van Bochco waren vooruitstrevend en behandelden controversiële onderwerpen die niet eerder zo werden getoond op de Amerikaanse televisie, zoals misdaad, drugsgebruik en geweld. Ook nieuw voor die tijd was dat hij verhaallijnen liet lopen over meerdere afleveringen, in plaats van elke aflevering één verhaal te vertellen.

  1. Duizenden metalfans woest: headliner Manowar treedt op allerlaatste moment niet op

    Duizenden metalfans woest: headliner Manowar treedt op allerlaat­ste moment niet op

    Het is de grootste nachtmerrie van iedere festivalorganisatie: een headliner die op het allerlaatste moment afzegt en vervolgens jouw medewerkers publiekelijk de schuld geeft van wanbeleid. Het gebeurde afgelopen weekend op Hellfest in Frankrijk, een populair metalfestival waar jaarlijks duizenden Nederlanders naartoe gaan. De Amerikaanse metalband Manowar is de boeman in dit verhaal. ,,Ik kwam helemaal vanuit Zuid-Amerika om ze te zien...’’

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
29357 stemmen